2009/10/26

Många frågor

Är så kluven, hur vet man vad som är rätt?
Har hört så mycket om biverkningar osv, vill jag utsätta mej för det? Vill jag utsätta Nova för det??
Vad händer om vi INTE vaccinerar oss & blir sjuk?
Vad händer om vi blir sjuk TROTS vaccinering?

Vaccinera eller inte, det är frågan........

7 kommentarer:

Petra sa...

Är du säker på att Nova FÅR vaccineras?
Har fått för mig att d e bebisar upp till 6 mån, samt barn över tre år... Låter iofs knäppt, så det kanske inte stämmer.
Vi ska då inte vaccinera oss iaf.

misstess84 sa...

Ush jag tycker oxå det verkar läskigt.. Att vaccinera eller ej, det är frågan :S

Virre sa...

Petra: Ja alltså dom rekommenderar att barn ska vara över 3 år. Har varit i kontakt med barnläkaren iom hennes förkylningshistoria & nu har hon iaf konstaterat att Nova har förkylningsastma MEN hon ligger inte i riskgruppen.

Tess: Ja jag tycker det känns obra....

jessica sa...

det är helt upp till alla om de vaccineras eller inte. det viktigaste för mig är hur folk resonerar om de får förkylningssymtom och INTE är vaccinerade.. kommer ni hålla er undan folksamlingar eller leva på som vanligt och riskera att smitta folk som inte kan vaccineras pga sjukdom t ex? jag tror inte så himla många kommer bry sig om att hålla sig undan utan leva som vanligt, precis som folk gör vid magsjukor och inte respekterar gränsen på 48 resp 72 timmar. så trist.

Virre sa...

Jessica: Jag är ALLTID hemma MINST 48 timmar efter sista symtom vid magsjuka. Det svåra där är ju å veta om det är vinterkräket eller om det är en vanlig magsjuka.
När man är förkyld så går man väl ogärna ut bland folk, oavsett om man är vaccinerad eller inte.
Vill ju lika lite smitta andra som att bli smittad själv.
Har ni vaccinerat er? Fick några symtom i så fall vilka?

Anonym sa...

Jag och mina fyra barn i åldrarna 2-8 år har vaccinerat oss. Riskgruppen mina barn hör till är förkylningsastma. Eftersom de sväller igen och får det jobbigt vid vanlig infektion så vågar jag inte låta bli att vaccinera dem. De har ej uppvisat några symtom på vaccinet efter vaccinationen mer än ont i överarmen.

Jessica sa...

ja jag fick brev från A.s läkare att hon skulle vaccineras och även jag och N pga det så vi var iväg förra måndagen. Inga biverkningar mer än jäkligt ont i armen.
Jag blir så glad varje gång jag hör att ngn resonerar som du. Men tyvärr gör ju inte alla det. Jag tror tyvärr att många kommer släppa sina barn på dagis och skola med förkylningssymtom eller gå på jobb själva.